13 Apr 2011

Posted by Leu in Horoscop Saptamanal | 3 Comments

Saptamana 10-16 aprilie

Saptamana 10-16 aprilie

Pentru cei născuţi în zodia Leului bune ar trebui să fie zilele de 12, 13 şi 14 aprilie, având în vedere că Luna le traversează semnul zodiacal şi le dă curaj, le dă vocaţia puterii, a exprimării de sine sau a instalării pe o poziţie pe care nu o mai părăsesc. Într-o reală armonie, Luna, în aceste două zile, realizează combinaţii nu neapărat armonice, cât favorabile cu planetele din semnul Berbecului. În principal cu Marte, care are o relaţie bună cu semnul Leului, şi cu Soarele care este guvernatorul lor.

Cu celelalte planete lucrurile sunt mai complicate, adică cu Uranus, cu Mercur retrograd. De aici şi riscul de a exagera, de a face crize orgoliu sau a face exces de zel într-o chestiune care trebuie tratată cu mai multă indiferenţă, cu umor sau chiar trebuie ignorată. Fac foarte mult caz de un cuvânt, de un surâs, de un gest, se fixează şi nu mai pleacă din acel detaliu. Nu trăiesc maxim la întreaga intensitate, ceea ce trebuie trăit şi consumat, că nu culeg roadele fiecărei zile şi fiecărei clipe, că se împovărează cu treburi care nu sunt rezolvate pentru că, iată, îi fură peisajul.

Este bine să meargă în cadenţa acestor evenimente – e adevărat, cadenţa este cam soldăţească şi nu toţi sunt pregătiţi să facă un astfel de marş. Dar, cu un pic de voinţă, cu ambiţie, cu speranţă, cu rezistenţă, cu încredere vor depăşi şi această etapă. Mult este să ajungă după 5, 6, 7 mai, pentru că atunci lucrurile vor căpăta o cu totul altă turnură şi greutate. Planetele vor intra în Taur, în Casa a X-a, vor fi de partea lor, îşi vor recăpăta statutul, se vor stabiliza, vor căpăta fie preţuire, fie ei vor fi mult mai hotărâţi şi nu vor mai fi atât de bântuiţi de tot felul de fantome ale unei glorii sau unui merit personal care este risipit şi contrazis de unii şi alţii. Îşi vor regăsi normalitatea în gândire şi reacţii, dar asta se va petrece în mai.

Deocamdată, pentru aceşti nativi, se mai poate anticipa că ziua de 16 şi, ulterior, 17 aprilie este total neindicată pentru a se iniţia dialoguri, convorbiri, fie ele şi telefonice, cu atât mai puţin personale, cereri de a fi primit în audienţă, depunere de memoriu sau depunere a unui memoriu, sau tot felul de explicaţii ale unui fapt de viaţă personal. Este un moment în care ceilalţi parteneri de dialog nu sunt în formă, nu au chef să asculte, sunt neatenţi, înţeleg pe dos, răstălmăcesc, au reacţii disproporţionate şi, una peste alta, în ceea ce-i priveşte pe Lei absurdul domină şi conturează tot felul de situaţii inexplicabile.

De aceea, mă gândesc eu, decât să fie nişte eroi sterili ai unei piese de Eugen Ionescu, mai bine se poartă cinstit, gospodăreşte, ca un grădinar sau ca un foarte bun cultivator al valorilor personale şi să se preocupe de evaluarea lor şi nu de valoarea altora sau de lipsa de valoare a altora. În general, permanenta referire la ceilalţi nu este o formulă nici de câştig şi nu este întotdeauna o oglindă veridică a realităţii. Este doar o reflectare, şi aproape întotdeauna deformată, a unui context de relaţii, a unui moment social care poate să fie tulburat de imaginea acelora incertă.

Cel mai bine ar fi să se uite în oglindă şi să dorească să se vadă pe ei înşişi, să se placă când se văd în oglindă şi să nu-şi mai creeze tot felul de complexe, false complexe care în acest moment nici nu funcţionează din plin sau nici măcar nu sunt o condiţie astrală reală. Sunt o iluzie, o exagerare sau perpetuarea unor mentalităţi şi atitudini vicioase şi neputincioase din alte dăţi. Dacă au greşit odată cândva în viaţă, de ce să greşească la nesfârşit, de ce să continue, şi de ce să nu abandoneze această politică păguboasă.

Sursa: http://www.evz.ro

Leave a Reply